Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione śmietankowe w tr 6 sztuk
żóltak jaj ugotowanych 4 sztuki
mleko 50 ml
Szczypiorek cienki posiekany 2 łyżki
pieprz
masło 1/2 łyżeczki
ser masdamer 100 (masdamer)
ser gouda 1/2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowa

Mleko,lekko zagrzać dodać do niego serki topione i masło.Cały czas mieszając rozpuścić serki uważać by się nie przypaliło.Masdamer zetrzeć na tarce połączyć z gołdą żółtkami i roztopionymi trójkącikami,wszystko bardzo dobrze ugnieść widelcem,na sam koniec dodać szczypiorek i przyprawić pieprzem,można dodać trochę soli jeśli dla kogoś jest za mało już z samych serów.
Podawać z tostami ,pieczonymi ziemniakami lub z chlebem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak