Pasta ryżowo pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • ryż

    1 woreczek
  • pieprz

  • pasta pomidorowa

    3 łyżki
  • korniszony

    4 szt
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę z pokrojonymi pieczarkami . dodajemy pastę pomidorową ,pokruszona kostkę bulionową grzybowa i doprawiamy papryką słodką w proszku . Mieszamy . dodajemy ugotowany ryż . Mieszamy chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony .Mieszamy . Doprawiamy pieprzem do smaku .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 06.08.2012 06:33
apetyczna
aginaa 05.08.2012 21:59
wspaniałe
agaK. 05.08.2012 14:29
fajna
Agnieszka54 05.08.2012 11:20
zapewne pyszne
Konczi 05.08.2012 08:21
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat