Pasta ryżowo jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    2 szt
  • ryż ugotowany

    3 łyżki
  • szynka

    8 plastrów
  • majonez

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy, jajka gotujemy i studzimy. Do ryżu dodajemy jajka i szynkę miksujemy. Następnie dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem i miksujemy na gładki krem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat