Pasta provencale

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka czerwona

    3 szt
  • pomidory suszone

    1 słoiczek
  • cukinia

    3 szt
  • pieprz

  • sól

  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • bazylia

    2 łyżki
  • makaron

    1 paczka
  • parmezan

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić z pesek, papryki pokroić w paski,cukinię w krążki. Cebulę posiekać na krążki.Pomidory rozdrobnić. Na patelnię dać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek, następnie dodać paprykę i cukinię oraz pomidory i dusić ok 8-10 minut.Dołożyć konentrat,sól i pieprz i dusić kolejne 5 minut.Makaron ugotować al dente.Wymieszać z warzywami i włożyć do formy żaroodpornej. Posypać startym serem i piec ok 5 minut w nagrzanym piekarniku.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 16.11.2012 08:37
smaczne danie
babcia 11.04.2012 20:26
super
gosia47-47 21.03.2012 07:31
mniam
owocówka 12.02.2012 08:45
musi być świetna
Margo1 08.02.2012 12:05
świetna
Margo1 08.02.2012 12:05
świetna
Karolinka w Kuchni 02.02.2012 12:49
Wygląda fantastycznie ;>
Mariposas 24.11.2011 16:23
świetny przepis na kolację czy obiad
Edyta31 17.08.2011 23:13
wygląda przepysznie, super przepis :)
Koper 04.08.2011 13:05
To bardzo mi się podona :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat