Pasta pomidorowo-tuńczykowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skóry

    1 sztuka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 opakowanie
  • zielona pietruszka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • oliwa czosnkowa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidor parzymy, obieramy ze skorki, wrzucamy do blendera. Tunczyka odcedzamy i wrzucamy rowniez do blendera, pietruszke myjemy - dorzucamy do reszty skladnikow. Calosc blenderujemy na gladka mase, dodajemy łyzke oliwy, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Podajemy z ciemnym pieczywem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 24.05.2014 16:33
przepraszam ,myślałam o tacie a to pasta
Margo1 24.05.2014 16:32
ciekawa tarta
Pani Domu 10.03.2014 09:01
świetna pasta
Kejti 09.03.2014 10:02
Fajna pasta do jajek :-)
adelajda 05.03.2014 10:20
lubię pasty
Kuchenka 04.03.2014 21:23
coś dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat