Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pomidorowo - paprykowa ostra

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 200 g
pomidory krojone z puszki 300 ml
papryczka chilli 1 szt
pasta peperoni 1 łyżka
cebula 1 szt
bazylia 10 listków
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 1/2 szkl
oliwa aromatyzowana 5 łyżek/ziołowa
makaron świderki 300 g
parmezan starty 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pomidorowo - paprykowa ostra

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy poszatkowaną cebulę i szklimy 2 min , po tym czasie wrzucamy bazylię ,pastę paprykową ,pokrojoną papryczkę i mięso mielone ,smażymy ,aż mięsko będzie się ładnie oddzielać od siebie , następnie czas na pomidory z puszki ,wino i przyprawy ,dusimy na minimalnym ogniu bez przykrycia ok 1h ,aż sos będzie miał intensywny kolor i będzie gęsty .

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu ,odcedzamy i dodajemy sosu ,mieszamy ,dodajemy ser i czekam aż się ładnie połączy nasza pasta

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 11.05.2014 18:10
Świetny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak