Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kg
marchew 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 3-4 szt
jabłka 1 kg
ocet 1/2 litra
olej 1/2 litra
cukier 1/2 kg
czosnek 5-6 ząbków
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pomidorowa

Kroki postępowania

1
Obrane ze skórki pomidory , marchew zmielić w maszynce , jabłka obrać zetrzeć na tarce i całość gotować ok 2,5h
Krok 1 - Pasta pomidorowa foto
2
Po 2,5 h gotowania się warzyw zmielić ostrą paprykę i dodać do gotujących sie warzyw.
Krok 2 - Pasta pomidorowa foto
3
Następnie wlać ocet, olej i cukier gotować kolejne 30 minut.
Krok 3 - Pasta pomidorowa foto
4
Czosnek obrać przepuścić przez praskę doprawić solą do smaku i gotować jeszcze ok 15 minut.
Krok 4 - Pasta pomidorowa foto
5
Pastę przełożyć do słoików
Krok 5 - Pasta pomidorowa foto
6
Słoiczki zakręcić i pasteryzować.
Krok 6 - Pasta pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak