Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowo-pomidorowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 10 dag
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 10 dag
Zalewa:
olej 160 ml
ocet 120 ml
cukier 15 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżeczka
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowo-pomidorowa

Kroki postępowania

1
Obie papryki oczyszczamy, mielimy w maszynce do mięsa.
Krok 1 - Pasta paprykowo-pomidorowa foto
2
Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy do niej słodką paprykę i gotujemy 20 minut.
Krok 2 - Pasta paprykowo-pomidorowa foto
3
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.
Krok 3 - Pasta paprykowo-pomidorowa foto
4
Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy 5 minut.
Krok 4 - Pasta paprykowo-pomidorowa foto
5
Gorący sos przekładamy do wyparzonych słoików.
Krok 5 - Pasta paprykowo-pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 02.09.2013 08:56
smaczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak