Pasta paprykowa do słoików na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • papryka czerwona

    4 Kg
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0.5 Kg
  • czosnek

    2 Główki

Dodatkowo

  • cukier

    1 Szkl
  • olej

    3/4 Szkl
  • ocet

    1/2 Szkl
  • pieprz

    1 Łyżeczka
  • sól

    1 1/2 Łyżki
  • ziele angielskie

    10
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić, czosnek obrać. Paprykę słodką zmienić w maszynce do mięsa razem z czosnkiem. paprykę ostrą zmienić razem z nasionami, nadmiar wody odcedzić. Wodę z ostrej papryki przelać do słoiczków i zapasteryzować.przyda się do zaostrzenia potraw. Zmielone papryki i czosnek przełożyć do garnka, dodać pozostałe składniki i gotować 30 minut. Gorące wkładać do wyparzonych niedużych słoiczków. Nie pasteryzować.
Edith85
Idealny dodatek np na kanapki. Dodaję ją do wszelkiego rodzaju potraw m in. gulaszów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 30.10.2016 11:42
uwielbiam robić przetwory :)
sezamek 30.10.2016 08:31
bez pasteryzacji, już mi się podoba :)
Renataj 29.10.2016 21:42
Uwielbiam takie pasty:)
Wacław 29.10.2016 20:24
przepyszne zapasy domowe :-)
Patrycja33 29.10.2016 17:11
pychota :-) uwielbiam takie pasty na kanapke z dodatkiem twarożku:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat