Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowa do słoików na zimę

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 4 Kg
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 Kg
czosnek 2 Główki

Dodatkowo

cukier 1 Szkl
olej 3/4 Szkl
ocet 1/2 Szkl
pieprz 1 Łyżeczka
sól 1 1/2 Łyżki
ziele angielskie 10
Liść laurowy suszony Prymat 4

Porada

Idealny dodatek np na kanapki. Dodaję ją do wszelkiego rodzaju potraw m in. gulaszów.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowa do słoików na zimę

Papryki oczyścić, czosnek obrać. Paprykę słodką zmienić w maszynce do mięsa razem z czosnkiem. paprykę ostrą zmienić razem z nasionami, nadmiar wody odcedzić. Wodę z ostrej papryki przelać do słoiczków i zapasteryzować.przyda się do zaostrzenia potraw. Zmielone papryki i czosnek przełożyć do garnka, dodać pozostałe składniki i gotować 30 minut. Gorące wkładać do wyparzonych niedużych słoiczków. Nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 30.10.2016 11:42
uwielbiam robić przetwory :)
sezamek 30.10.2016 08:31
bez pasteryzacji, już mi się podoba :)
Renataj 29.10.2016 21:42
Uwielbiam takie pasty:)
Wacław 29.10.2016 20:24
przepyszne zapasy domowe :-)
Patrycja33 29.10.2016 17:11
pychota :-) uwielbiam takie pasty na kanapke z dodatkiem twarożku:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak