Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg czystej obranej
pomidory 25 g czystych obranych
cebule 25 g czystej obranej
ocet 10 % 1/4 szkl
olej 1/4 szkl
sól do smaku d/s
pieprz d/s
cukier 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowa

Warzywa myjemy i obieramy. Następnie mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa i przyprawiamy. Gotujemy do momentu odparowywania dużej ilości płynu. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 24.08.2017 19:09
Idealna pasta do kanapek
anetaM18 24.08.2017 14:09
Można pastę wykorzystać do pizzy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak