Pasta paprykowa

Pasta paprykowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 kg czystej obranej
  • pomidory

    25 g czystych obranych
  • cebule

    25 g czystej obranej
  • ocet 10 %

    1/4 szkl
  • olej

    1/4 szkl
  • sól do smaku

    d/s
  • pieprz

    d/s
  • cukier

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy i obieramy. Następnie mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa i przyprawiamy. Gotujemy do momentu odparowywania dużej ilości płynu. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anetaM18

24.08.2017 19:09
Idealna pasta do kanapek

anetaM18

24.08.2017 14:09
Można pastę wykorzystać do pizzy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat