Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA OLIWKOWO -CZOSNKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbki czosnku 6-8 szt
sól,pieprz,cukier szczypta
suszone pomidory 1 słoik
oliwki czarne 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA OLIWKOWO -CZOSNKOWA

Pomidory odcedzic , olej zatrzymac oliwki odcedzic , zabki czosnku w lupinach podsmazyc w 3 lyzkach oleju z pomidoröw ( ok 6-8 min ) Wyjac z patelni i polozyc na papierowej sciereczce, poczekac chwile zeby przestygly. wycisnac czosnek i podusic widelcem. Oliwki i pomidory pokroic drobniutko, dodac czosnek i 3-4 lyzki oleju z pomidoröw. Doprawic sola , pieprzem i cukrem Mozna tez czosnek obrac i podsmazyc na oleju Do tego bagietka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak