Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta marchewkowo-jabłkowa na pieczywo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
marchewki 2 szt
śmietana 50 ml
ser twarogowy 150 g
sól i pieprz
rzeżucha

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta marchewkowo-jabłkowa na pieczywo

Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Marchewkę obrać, umyć, pokroić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do twarożku wymieszać dokładnie z marchewka i jabłkiem. Doprawić pastę solą i pieprzem. Posypać posiekaną rzeżuchą już bezpośrednio na kanapkach z pieczywa pełnoziarnistego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak