Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
3 sztuki -
papryczka chili
1 sztuka -
ketchup łagodny
1 łyżka -
Przyprawa curry orientalna Prymat
1/2 łyżeczki -
masło
1 łyżka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
kolendra mielona
do smaku -
ziarna sezamu
-
pestki słonecznika
-
dynia
ziarna-do posypania
Sposób przygotowania
Marchewkę skrobiemy, płuczemy, gotujemy do miękkości najlepiej na parze, paprykę w całości pieczemy aż skórka zacznie pękać. Po upieczeniu wydrążamy z niej nasionka a następnie miksujemy blenderem z marchewką.
2.
Doprawiamy do smaku curry, kolendrą oraz solą do smaku, dodajemy ketchup, oraz masło.Całość miksujemy , łączymy z prażonymi na suchej patelni ziarnami, chłodzimy w lodówce.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się