Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta marchewkowa z pikantną chili

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 3 sztuki
papryczka chili 1 sztuka
ketchup łagodny 1 łyżka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
kolendra mielona do smaku
ziarna sezamu
pestki słonecznika
dynia ziarna-do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta marchewkowa z pikantną chili

1.
Marchewkę skrobiemy, płuczemy, gotujemy do miękkości najlepiej na parze, paprykę w całości pieczemy aż skórka zacznie pękać. Po upieczeniu wydrążamy z niej nasionka a następnie miksujemy blenderem z marchewką.
2.
Doprawiamy do smaku curry, kolendrą oraz solą do smaku, dodajemy ketchup, oraz masło.Całość miksujemy , łączymy z prażonymi na suchej patelni ziarnami, chłodzimy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.10.2015 15:08
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak