Pasta marchewkowa z pikantną chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • ketchup łagodny

    1 łyżka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • kolendra mielona

    do smaku
  • ziarna sezamu

  • pestki słonecznika

  • dynia

    ziarna-do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Marchewkę skrobiemy, płuczemy, gotujemy do miękkości najlepiej na parze, paprykę w całości pieczemy aż skórka zacznie pękać. Po upieczeniu wydrążamy z niej nasionka a następnie miksujemy blenderem z marchewką.
2.
Doprawiamy do smaku curry, kolendrą oraz solą do smaku, dodajemy ketchup, oraz masło.Całość miksujemy , łączymy z prażonymi na suchej patelni ziarnami, chłodzimy w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 17.10.2015 15:08
ciekawa propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat