Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta makrelowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
serek topiony serdelek" 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta makrelowa

Zaczynam od ugotowania jajek, gdy one sobie stoją w garnuszku na kuchni wybieram ości z makreli, mam wtedy pewność że żaden domownik tejże nie wbije sobie w gardło, dodaję serki topione - serdelki dlatego że są w odpowiedniej konsystencji i fajnie łączą rybkę z jajkami które po ugotowaniu i obraniu ścieram na tarce z małymi oczkami pozostaje mi wtedy dodanie soli i pieprzu do smaku połączenie wszystkiego czyli najprościej mówiąc wymieszanie widelcem i gotowe smarowidełko do kanapek. Z solą to jednak należy bardzo uważać bo serki i ryba jest już słona nie trzeba jej za wiele. Pasta najlepiej mi się komponuje z ogórkami w occie lub kwaszonymi. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak