Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta łososiowo-ogórkowa z rzeżuchą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony 100 g
rzeżucha duży pęczek
ogórki kiszone 2-3 średnie
por (biała część)
Sól ziołowa jodowana Prymat
olej słonecznikowy
żółtko jajek 2 surowe
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta łososiowo-ogórkowa z rzeżuchą

Łososia pokroić w mniejsze kawalki, włożyć do malaksera.
Dodać ogórki, rzeżuchę, posiekanego pora oraz przyprawy.
Pulsacyjnie zmiksować do rozdrobnienia składników - dodać musztardę, surowe żółtka oraz nieco oleju do związania masy.
Miksować przez chwilkę, aż powstanie pasta.
Przed podaniem można ją schłodzić.

Można używać traadycyjnie do kanapek, jako dodatek do jajek na twardo lub ziemniaków gotowanych w mundurkach lub pieczonych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 15.04.2013 20:25
fajna ta pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak