Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta krabowa z cykorią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorie 2-3 szt
paluszki z krabów 1 opakowanie
ogórki konserwowe 3 szt
mini kukurydza marynowana 4 szt
cebulka marynowana 5 szt
majonez tradycyjny 1-2 łyżki
oliwki zielone 3 szt
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta krabowa z cykorią

Paluszki z krabów ( mrożone) namaczamy kilka godzin wcześniej w zalewie z ogórków konserwowych. Po tym czasie kroimy w paski. Ogórki, paprykę i cebulkę kroimy w kostkę i wkładamy do rozdrabniacza. Mieszamy i dodajemy paluszki z krabów. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Pastę krabową przekładamy do dekoratora.
Listki cykorii oddzielamy i układamy na talerzyku. Dekoratorem nakładamy na każdy listek pastę krabową. Dekorujemy plasterkiem oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.12.2011 11:26
polecam na SYlwestra
adam1f 27.12.2011 16:44
dobre
Magdalena80 04.04.2011 23:27
wykwintne
Jolanta40 28.12.2010 09:38
smakuje ciekawie, ale każdy może dowolnie komponować skład pasty krabowej
Anita21 26.12.2010 15:04
świetna przekąska
suzana 26.12.2010 13:08
super wygląda i pewnie tak smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak