Pasta kanapkowa z żółtego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    20 dkg
  • jajka

    3
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Obrać i drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Jajka wymieszać z serem, szczypiorkiem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem według własnego uznania – jeśli użyjemy sera słonego w smaku oczywiście musimy dodać mniej soli, analogicznie z pieprzem gdy ser będzie ostrzejszy dodajemy mniej pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat