Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    1 puszka
  • jajka

    4
  • ogórek małosolny

    3
  • Kukurydza z Puszki

    5 łyżek
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta kanapkowa z tuńczykiem foto
Tuńczyka odcedzam i wrzucam do miski. Wsypuję kukurydzę oraz przyprawiam do smaku solą i pieprzem i odrobinka chili.
Krok 2 - Pasta kanapkowa z tuńczykiem foto
Ogórka małosolnego kroje w kosteczkę i dorzucam do rybki. Jajka gotuję na twardo, obieram, kroje na krosteczki i dodaje do miski.
Krok 3 - Pasta kanapkowa z tuńczykiem foto
Na sam koniec daję majonez i wszystko razem mieszam aż składniki się ładnie połączą. Wstawiam do lodówki na ok 30 min i można już jeść :) Sałatkę można jeść osobno lub na kanapce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat