Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z szynką i warzywami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
szynka 10 dag
rzodkiewka 2 sztuki
papryka czerwona 0,5 sztuki
ogórek konserwowy Smak 2 sztuki
szczypiorek 2 łyżki
majonez 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z szynką i warzywami

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Paprykę, ogórek kwaszony i rzodkiewkę kroimy w kosteczkę.
Krok 1 - Pasta kanapkowa z szynką i warzywami  foto
2
Tak przygotowane składniki przekładamy do miseczki, dodajemy do smaku sól i pieprz, następnie wedle uważania musztardę i majonez( pasta powinna być dość gęsta).
Krok 2 - Pasta kanapkowa z szynką i warzywami  foto
3
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem. Przechowujemy w lodówce.
Krok 3 - Pasta kanapkowa z szynką i warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.04.2014 07:22
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak