Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z pasztetem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pasztet 15 dag
jajko 1 szt
papryka żółta 0,25 szt
papryczka chili do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Porada

Pasta doskonale smakuje na kanapce z plastrem pomidora lub korniszonem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z pasztetem

Jajko gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Paprykę żółtą i papryczkę chili drobno kroimy. Pasztet rozdrabniamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Jeśli pasta jest bardzo gęsta możemy dodać drobno pokrojonego pomidora lub odrobinę miękkiego masła czosnkowego / wtedy nie musimy już kanapek smarować masłem/.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.10.2016 14:10
Lubię taką pastę
MAR3STA 08.10.2016 21:54
lubię taką pastę
dodi 08.10.2016 21:14
fajny pomysł
IZABELA29 08.10.2016 15:38
Pewnie smacxna
MonikaW 08.10.2016 14:18
o będzie idealna do mojego chlebka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak