Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 szt
pomidory suszone 1 łyżka
twaróg 1 kostka
olej rzepakowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z papryki

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy na plastry . Układamy na blasze. Cebule kroimy na grube plastry układamy także na blaszce. Kropimy olejem . Pieczemy aż papryka się upiecze.Z papryki ściągamy skórkę . Miksujemy upieczoną paprykę ,cebulę ,czosnek i suszone pomidory .Do pasty dodajemy twaróg,sól,pieprz .Miksujemy jeszcze raz. Podajemy do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 23.09.2012 22:50
fajne
agaK. 23.09.2012 19:08
lubię takie rzeczy:)
iziona 23.09.2012 08:53
ja robię coś podobnego i bardzo lubię
alexxxanderka 23.09.2012 08:49
Prosty przepis, ale sama bym na niego nie wpadła :) Dzięki!
iwa643 23.09.2012 07:53
Pasta na śnaidanie lub kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak