Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
jajko 5 sztuk
cebula 1 sztuka
sezam 2 łyżki
papryka konserwowa 3 kawałki
majonez 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki: jajka ugotowane na twardo, makrelę wędzoną, cebule, paprykę konserwową, sezam.
Krok 1 - Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki foto
2
Jajka przeciskamy przez siteczko, cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
Krok 2 - Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki foto
3
Makrele wędzona obieramy- usuwamy ości. Dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy majonez oraz sezam.
Krok 3 - Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki foto
4
Wszystkie składniki mieszamy.
Krok 4 - Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki foto
5
Blenderem rozdrabniamy wszystkie składniki.
Krok 5 - Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki foto
6
Zmiksowana pasta ma gładką konsystencje i pozwala nam rozdrobnić pozostałe drobne ości z makreli. Pastę podajemy na chlebie. Smacznego.
Krok 6 - Pasta kanapkowa z makreli, sezamu i papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak