Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z kaszy gryczanej i twarogu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 2 lyzki
twaróg 100g półtłusty
śmietana 18 proc 1 lyzka
kasza gryczana 1 szklanka ugotowana
sól i pieprz . do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z kaszy gryczanej i twarogu


Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na oleju, zdjąć z patelni, wrzucić pieczarki. Usmażyć i odparować. Przestudzić.

Do pieczarek i cebuli wrzucić ugotowaną wcześniej w osolonej wodzie, ostudzoną kasze gryczaną.

Wkruszyć twaróg, dodać śmietanę (jeśli twaróg jest wilgotny, śmietanę można pominąć. Mój był dość suchy).

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem i dokładnie razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 21.01.2015 13:37
bardzo zdrowa pasta
Franciszek 21.01.2015 11:54
Warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak