Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
ser feta 10 dag
pomidor 1 szt mały
papryka czerwona 1 strąk mały
papryczka chili 0,24 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
majonez 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z fetą

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i również kroimy w małą kostkę. Papryczkę chili /mały kawałek/ drobno siekamy. Ser feta rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe pokrojone składniki, doprawiamy do smaku pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym i mieszamy. Na koniec dodajemy majonez - w takiej ilości by powstała pasta i ponownie mieszamy. Możemy odstawić na kwadrans w chłodne miejsce by smaki dobrze się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.10.2016 17:43
podoba mi się przepis
pestka 06.10.2016 07:20
smaczne śniadanie
Babeczka35 06.10.2016 06:51
Smaczna jest taka pasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak