Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z fasoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka 100 g
sezam 1 łyzka
por (biała część) 1 szt
sól i pieprz
natka pietruszki
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z fasoli

Fasolę białą odcedzamy z zalewy z puszki i przekładamy do miseczki. Pora kroimy na drobne kawałeczki. Pora przekładamy do fasoli i całość posypujemy ziarnami sezamu. Całość rozgniatamy widelcem, lub jeśli wolimy gładszą konsystencje to miksujemy wszystko. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do pasty, dodajemy również oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak