Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa - paprykowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kostki
ser feta 1/2 kostki
jogurt naturalny 1-2 łyżki
papryka czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
papryczka chili kawałek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa - paprykowa

Upiec paprykę i obrać za skóry. Twaróg i fetę rozgnieść widelcem. Dodać drobno posiekaną, pieczoną paprykę ( u mnie zmiksowana), przeciśnięty przez praskę czosnek , bardzo drobno posiekane chilli ( ilość wedle uznania) i jogurt. Jeżeli używamy zmiksowanej papryki proponuję pominąć jogurt. Na koniec dosmaczyć i zjadać np z domowym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 26.12.2015 23:14
Pyszna pasta
adelajda 26.12.2015 20:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak