Pasta kanapkowa na przywitanie wiosny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    7 szt
  • serek homogenizowany

    1/2 szklanki
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • śmietana 30%

    3 łyżki
  • twaróg

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy. Następnie bardzo drobno siekamy. Twaróg miksujemy z serkiem i śmietana . dodajemy posiekane jajka i mieszamy ale już łyżką . Rzodkiewkę myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce. dodajemy do pasty. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Chłodzimy w lodówce ok 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat