Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
kiełbasa 100g żywiecka
papryka czerwona 0,5 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
majonez 2 lyzki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą

Kroki postępowania

1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sól oraz pieprz i wymieszać.
Krok 1 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto
2

Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Wrzucić do jajek. Kiełbasę żywiecką pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić do jajek.
Krok 2 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto
3

Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć końce. Pokroić w kosteczkę. Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić. Wrzucić warzywa do miski, wymieszać całość dokładnie.
Krok 3 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto
4

Pastę warto schłodzić 2-3 godziny w lodówce, aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem
Krok 4 - Pasta jajeczno-warzywna z kiełbasą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 10.06.2015 22:12
Moja ulubiona
agnieszka214 10.06.2015 19:40
bardzo smacznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak