Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno - krabowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
serek mascarpone 2 łyżki
paluszki krabowe 5 szt
śmietana 12% 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno - krabowa

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy i zimne miksujemy na jednolitą masę. Paluszki krabowe ścieramy na tarce jarzynowej. Do jajek dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Solimy do smaku. Dodajemy troszkę śmietany i jeszcze raz miksujemy. Na koniec do pasty dodajemy starte paluszki krabowe. Lekko mieszamy łyżką . Pastę chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 04.01.2014 11:31
smaczna i prosta w zrobieniu
patryska76 04.01.2014 10:23
Musi być smaczna ;-)
Edith85 04.01.2014 09:21
ładnie wygląda
Aga-25 04.01.2014 08:43
smaczna jest :)
Agnieszka-87-25 04.01.2014 08:26
coś dobrego!
Romanowka 04.01.2014 08:15
Bardzo fajna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak