Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno-bazyliowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
majonez 2 łyżki
bazylia świeża 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno-bazyliowa

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przełożyć do miski blendera.
Krok 1 - Pasta jajeczno-bazyliowa foto
2
Dodać do nich obrane ząbki czosnku, bazylię, majonez, trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Krok 2 - Pasta jajeczno-bazyliowa foto
3
Wszystko zmiksować. Nie trzeba robić tego zbyt dokładnie, mogą pozostać jeszcze kawałeczki jajek. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Pasta nadaje się do smarowania pieczywa.
Krok 3 - Pasta jajeczno-bazyliowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 22.04.2014 19:21
Trochę pisanek pozostało,to wypada zrobić taką smaczna paste.
Zdzisław 22.04.2014 14:58
do żytniego chleba takie pasty lubię
nogawkuchni 22.04.2014 14:37
Ciekawa pasta,smaczne smarowidło do pieczywa.
Barbara13 22.04.2014 14:18
fajna,prosta i szybka w przygotowaniu pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak