Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna ze szczypiorem i świeżym tymiankiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
majonez 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
tymianek 3 (świeży)
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna ze szczypiorem i świeżym tymiankiem

Jajka wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą, aż do zakrycia. Gotujemy 12 minut.
Następnie wylewamy wrzątek, a ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Wystudzone jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Dodajemy do nich posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorem i świeży tymianek. Mieszamy wszystko z dwiema łyżkami majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem.

Pasta jest gotowa od razu do spożycia. Wymaga przechowywania w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 06.03.2014 17:01
smaczne połączenie
Olga_SK 23.11.2013 14:26
Lubię pasty jajeczne, ale wieki nie robiłam. Chętnie bym Twoją przejęła na śniadanie :P
Alex_M 23.11.2013 13:04
uwielbiam tę pastę :)
Babciagramolka 22.11.2013 18:13
I to jest to co lubię - a za tymiankiem ostatnio przepadam
Ania321 22.11.2013 16:08
pyszna pasta :)
Mysiunia 22.11.2013 15:52
znakomity dodatek do pieczywa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak