PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    100 g
  • ser biały

    200 g
  • majonez

    2 łyzki
  • jogurt naturalny

    2 łyzki
  • szczypiorek

    pęczek
  • sól morska

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo. Tuńczyka rozdrobnij widelcem, dodaj biały ser, wymieszaj. Obrane ze skorupek jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do tuńczyka razem z majonezem i jogurtem.
Pastę dokładnie wymieszaj, dodaj posiekany szczypiorek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Idealny dodatek do kanapek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 28.02.2016 21:04
Nie ma jak fajna pasta
Bernadeta1 28.02.2016 12:08
bardzo lubię pasty a Twoja na pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat