Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 100 g
ser biały 200 g
majonez 2 łyzki
jogurt naturalny 2 łyzki
szczypiorek pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM

Jajka ugotuj na twardo. Tuńczyka rozdrobnij widelcem, dodaj biały ser, wymieszaj. Obrane ze skorupek jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do tuńczyka razem z majonezem i jogurtem.
Pastę dokładnie wymieszaj, dodaj posiekany szczypiorek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Idealny dodatek do kanapek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.02.2016 21:04
Nie ma jak fajna pasta
Bernadeta1 28.02.2016 12:08
bardzo lubię pasty a Twoja na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak