Pasta jajeczna z szynką i ogórkiem konserwowym

Pasta jajeczna z szynką i ogórkiem konserwowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuk
  • szynka

    5 - 6 plasterków drobiowa
  • ogórek konserwowy Smak

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • majonez

    1,5 - 2 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo.
Plasterki szynki drobiowej kroimy w drobną kostkę, tak samo kroimy ogórka konserwowego i wrzucamy do miseczki.
Obieramy ugotowane jajka i je kroimy nad miseczką za pośrednictwem sitka do krojenia warzyw - w kosteczkę. Następnie dodajemy majonez wraz z przyprawami i mieszamy do połączenia składników.

Ja dodałam jeszcze skrojone listki bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 12.03.2014 08:59
fajna do kanapek
pestka 11.03.2014 11:23
pyszne śniadanie
adelajda 26.02.2014 17:07
lubię pasty :)
Róża1 26.02.2014 08:33
bardzo smaczna pasta !!
gibli 25.02.2014 23:35
bardzo smaczna pasta
Kuchenka 25.02.2014 23:21
aż ślinka cieknie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat