Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z szynką i ogórkiem konserwowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
szynka 5 - 6 plasterków drobiowa
ogórek konserwowy Smak 3 sztuki
sól do smaku
majonez 1,5 - 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z szynką i ogórkiem konserwowym

Jajka gotujemy na twardo.
Plasterki szynki drobiowej kroimy w drobną kostkę, tak samo kroimy ogórka konserwowego i wrzucamy do miseczki.
Obieramy ugotowane jajka i je kroimy nad miseczką za pośrednictwem sitka do krojenia warzyw - w kosteczkę. Następnie dodajemy majonez wraz z przyprawami i mieszamy do połączenia składników.

Ja dodałam jeszcze skrojone listki bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 12.03.2014 08:59
fajna do kanapek
pestka 11.03.2014 11:23
pyszne śniadanie
adelajda 26.02.2014 17:07
lubię pasty :)
Róża1 26.02.2014 08:33
bardzo smaczna pasta !!
gibli 25.02.2014 23:35
bardzo smaczna pasta
Kuchenka 25.02.2014 23:21
aż ślinka cieknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak