Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • rzodkiewka

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • majonez

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i bardzo drobniutko pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka wymieszać z serem , rzodkiewką i majonezem. Do pasty dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat