Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką

Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • rzodkiewka

    4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • majonez

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta jajeczna z serem i rzodkiewką

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i bardzo drobniutko pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka wymieszać z serem , rzodkiewką i majonezem. Do pasty dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat