Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
rzodkiewka 4 szt
ogórek 1/2 szt
szczypiorek
majonez 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Białka ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Krok 1 - Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem foto
2
Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 2 - Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem foto
3
Ogórka obieramy i również ścieramy na tarce.

Dodajemy majonez i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem foto
4
Dokładnie mieszamy pastę i przyprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy na śniadanie ze świeżym pieczywem.
Krok 4 - Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.06.2017 18:12
super na śniadanie
bertpvd 14.06.2017 23:23
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak