Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
makrela wędzona 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
majonez 2 łyżki
ser feta 100 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z makrelą, rzodkiewką i serem feta

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta rozcieramy widelcem na gładką pastę. Makrelę dzielimy na małe kawałeczki. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i świeżo mielony pieprz. Nie solimy, ponieważ ser jest dość słony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.04.2017 23:20
Dobra pasta.
kloruś 27.04.2017 16:17
chętnie bym skosztowała!
olkaaa 27.04.2017 14:10
ciekawa propozycja
Edith85 27.04.2017 12:50
Pyszności
slodkieniebo 27.04.2017 12:18
Pyszna pasta
VioletoweKucharzenie 27.04.2017 11:17
Taką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak