Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA JAJECZNA Z KAPARAMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 3 szt
majonez light 4 łyżki
kapary 3 łyżeczki
szałwia 6 listków
czosnek ząbki 1 ząbek
cebula posiekana 1 łyżka
kolendra mielona 1/3 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku

Porada

Podaję ze świeżym pieczywem. U mnie to drożdżowy chleb z dynią.

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA JAJECZNA Z KAPARAMI

Jajka obieram, przekrawam,
wyjmuję żółtko - rozcieram je z sokiem z cytryny na pastę, białko
natomiast bardzo drobno siekam.

Szałwię siekam, tak jak i obrany czosnek i kapary, które uprzednio
dokładnie odsączam z zalewy (najlepiej na papierowym ręczniczku).
Mieszam majonez z żółtkiem, białkiem, szałwią, cebulą, czosnkiem
i kaparami, doprawiam solą i białym pieprzem oraz mieloną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 20.03.2015 14:15
bardzo lubie takie pasty do pieczywa
Futka 20.03.2015 14:10
Wspaniała i bardzo smaczna pasta jajeczna! Uwielbiam takie pasty, ale z kaparami jeszcze nie próbowałam :)
dollce 20.03.2015 14:10
ciekawa pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak