PASTA JAJECZNA Z KAPARAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    3 szt
  • majonez light

    4 łyżki
  • kapary

    3 łyżeczki
  • szałwia

    6 listków
  • czosnek ząbki

    1 ząbek
  • cebula posiekana

    1 łyżka
  • kolendra mielona

    1/3 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obieram, przekrawam,
wyjmuję żółtko - rozcieram je z sokiem z cytryny na pastę, białko
natomiast bardzo drobno siekam.

Szałwię siekam, tak jak i obrany czosnek i kapary, które uprzednio
dokładnie odsączam z zalewy (najlepiej na papierowym ręczniczku).
Mieszam majonez z żółtkiem, białkiem, szałwią, cebulą, czosnkiem
i kaparami, doprawiam solą i białym pieprzem oraz mieloną kolendrą.
Karmel-itka
Podaję ze świeżym pieczywem. U mnie to drożdżowy chleb z dynią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 20.03.2015 14:15
bardzo lubie takie pasty do pieczywa
Futka 20.03.2015 14:10
Wspaniała i bardzo smaczna pasta jajeczna! Uwielbiam takie pasty, ale z kaparami jeszcze nie próbowałam :)
dollce 20.03.2015 14:10
ciekawa pasta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat