Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda pokrzywa 6 szt
jajko 6 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 6 liści
sól
majonez 3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek ząbki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim i pokrzywą

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie . Zimne obieramy i rozgniatamy na miazgę , można też zetrzeć je na tarce duże oczka. Z pokrzywy odcinamy liście zalewamy je gorącą wodą o tem. około 85-90 stopni. Zimną pokrzywę odcedzamy i miksujemy - blendujemy. Liście czosnku niedźwiedziego myjemy i także blendujemy tym razem z ząbkiem czosnku. Wszystko dodajemy do jajek, dodajemy majonez. Dobrze mieszamy , solimy do smaku i doprawiamy pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.01.2017 10:11
Samo zdrowie i ładnie wygląda.
Renataj 22.04.2016 11:49
Interesujący pomysł:)
jagoda5913 22.04.2016 10:18
super pomysł
Damiano
Damiano 22.04.2016 09:46
fajna pasta
Madzai 22.04.2016 09:16
Bardzo ciekawy ten dodatek pokrzywy
Mniam 22.04.2016 08:39
Bardzo ciekawa pasta, na pewno bardzo smaczna.
RenataZ-et 22.04.2016 08:37
smaczna propozycja
Ola1984 22.04.2016 08:30
Przepyszna pasta :) Idealna do świeżego pieczywa.
IKrakowianka 21.04.2016 23:48
super pasta
Łukasz15 21.04.2016 20:09
Bardzo dobra
halina17 21.04.2016 19:40
Dobra pasta jajeczna.
KORAL 21.04.2016 19:32
Fajna pasta ;)
noninka77 21.04.2016 19:20
Pyszna pasta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak