Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z awokado

4.0
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
awokado 1 szt
majonez 1 lyzka
musztarda 1 lyzeczka
szczypiorek 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z awokado

Pomysł na dodatek awokado do pasty jajecznej znalazłam u Caralajny :)

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, rozgnieść w misce widelcem.

Dodać 1 łyżkę majonezu, 1 łyżeczkę musztardy, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Łyżka wybrać miąższ i wrzucić do jajek. Rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkami.

Szczypiorek opłukać, osuszyć, pokroić. 2/3 wsypać do pasty i wymieszać.

Pastę nałożyć do skorupek od awokado, posypać szczypiorkiem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.06.2014 17:19
smacznie i zdrowo :)))))
Kuchenka 07.06.2014 15:41
apetyczna jest :)
Anna133 06.06.2014 16:06
świetne połączenie
berys18 06.06.2014 11:06
pyszna pasta
Malinka 05.06.2014 22:42
Ciekawe połączenie, super!
Barbara13 05.06.2014 22:35
bardzo smacznie
Konczi 05.06.2014 19:59
smakowałaby mi :)
Adamorek 05.06.2014 19:24
pyszny do kanapek
Jusiaa 05.06.2014 18:03
Pyszności :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak