Pasta jajeczna Pyzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj kurzych

    5-8
  • łyżki majonezu

    2-4
  • pęczka szczypiorku

    1/2
  • cebuli cukrowej

    1/2
  • ogórek konserwowy

    1
  • łyżeczka musztardy stołowej

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja myjemy dokładnie i gotujemy na twardo. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce. Cebulę, ogórka i szczypiorek drobniutko siekamy, dodajemy do jajek. Całość mieszamy z majonezem (nie za dużo, masa ma być łatwa do rozsmarowania, ale nie za rzadka), musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i kilkoma kroplami tabasco w/g własnego smaku. Smarujemy taką pastą kromki chleba, najlepiej ciemnego i zjadamy ze smakiem :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 18.06.2012 21:05
uwielbiam
Wokalista 05.12.2011 14:36
re we la cja !
Sarenka 24.05.2011 20:22
Bardzo lubie z buleczka na sniadanie :)
Ewa104 07.02.2011 14:32
Jedna z moich ulubionych.
MAŁY 09.12.2010 10:40
świetna
wedith1 22.10.2010 09:12
Uwielbiam pasty!Twoja zapowiada się pysznie:)
eli_555 14.10.2010 23:33
Pyszna ze świeżym chlebkiem.
bogumiła3 07.09.2010 10:46
wygląda extra!
kasiurek 04.09.2010 14:55
wygląda extra!
iwa643 23.06.2010 07:12
to nasza ulubiona

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat