Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna, pełna zdrowia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
słonecznik 1 łyżka
pestki dyni 1,5 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól, pieprz do smaku 1
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna, pełna zdrowia

Dzień wcześniej słonecznik i pestki dyni zalewamy wodą i zostawiamy na noc.

Jajka gotujemy na twardo.

Następnego dnia wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę.

Przed włożeniem do słoiczków pastę doprawiamy solą bo lepsza jest taka mocniej słona i pieprzem. Przetrzymujemy w lodówce do 3 dni. Nasza zniknęła w jeden dzień :)

Jest to jedna z najlepszych past na kanapki jakie jedliśmy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 15.03.2013 10:44
Koniecznie muszę wypróbować z tymi ziarnami.
Renataj 09.03.2013 20:09
Brzmi bardzo smakowicie.
Anna133 09.03.2013 19:31
zdrowe smarowidło do kanapek )
misia53 09.03.2013 19:19
świetna pasta o bardzo9 ciekawym smaku
Misada 09.03.2013 19:18
super propozycja
Krzysiek3 09.03.2013 19:14
idealna na śniadanie
Klisza 09.03.2013 19:09
świetna propozycja
Iwka 09.03.2013 19:05
pięknie się prezentuje
Silver Teaspoon 09.03.2013 19:01
apetycznie
Simeo 09.03.2013 18:58
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak