Pasta jajeczna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    10 sztuk
  • masło

    5 łyżek
  • cebule

    2 sztuki
  • posiekana zielenina

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połowę. Wyjąć zółtka i przetrzeć przez sito. Białka drobniutko posiekać. Cebulę zetrzeć na tarce lub drobniutko posiekać. Ciepłe masło utrzeć na krem, dodać rozdrobnione jajka, cebulę i posieaną zieleninę, doprawić do smaku. Przechowywać w lodówce. Smarować kromki chleba lub bułki albo krakresy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 27.07.2012 09:28
uwielbiam :)
aga130982 07.02.2012 15:58
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat