Pasta jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1-2 szczypty
  • szczypiorek

    mały pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i obrać. Następnie jajka poszatkować w kosteczkę i wrzucić do miski. Do naszych jajek dodaj majonez, musztardę ,przecier pomidorowy,szczypiorek lub pietruszkę i przyprawy. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj i przełóż do ładnej miseczki.
Marta Ryżek-Kalkowska
Pastę podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 05.11.2014 19:49
to prawda :)))
Marta Ryżek-Kalkowska 23.09.2014 22:59
cieszę się ,ze ci sie podoba :)
Kejti 19.09.2014 00:18
Smaczna do kanapek :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 15.09.2014 20:31
Dziękuję :)))))))
pestka 15.09.2014 19:55
idealne śniadanie
Aleksandra/Olcia 15.09.2014 19:19
apetyczne zamiast tradycyjnej wędliny
Iwona32 15.09.2014 15:47
Robię taką i jest znakomita ! prosta, szybka i na kanapki pycha ;)
monikalangier 15.09.2014 15:21
idealna do śniadania :)
Marta Ryżek-Kalkowska 15.09.2014 14:42
A ja czasem lubię nadziać wydrążone warzywa taką pastą :)
Kuchenka 15.09.2014 14:37
fajne, podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat