Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek wiejski 1 opakowanie
jajko ugotowane na twardo 2 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie potrzebne skladniki. Jaja gotujemy na twardo.
Krok 1 - Pasta jajeczna foto
2
Jaja obieramy i kroimy na mniejsze kawałki lub trzemy na tarce. Serek przelewamy do wiekszego pojemnika
Krok 2 - Pasta jajeczna foto
3
Miksujemy serek wiejski , dodajemy jajka i miksujemy wszystko razem.
Krok 3 - Pasta jajeczna foto
4
solimy i pieprzymy do smaku i jeszcze miksujemy na gładką masę.
Krok 4 - Pasta jajeczna foto
5
Smarujemy chleb maselkiem, nakladamy paste serową posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego:)
Krok 5 - Pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 24.04.2014 15:41
fajny pomysł na wykorzystanie serka wiejskiego , muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak