Pasta jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    6-8 plasterków
  • ser żółty

    6 plasterków
  • szalotka

    1 sztuka
  • szczypiorek usiekany

  • musztarda ostra

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • majonez

  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, szynkę, ser oraz szalotkę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki.
Dodać posiekany szczypiorek i musztardę, doprawić solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać z majonezem w proporcji: jak kto lubi.
Przygotowaną pastą smarować pieczywo.
Ja dodatkowo użyłam jeszcze plastrów pomidora i kiełków rzodkiewki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 11.07.2013 18:59
smaczna pasta,robię podobnie
Kuchenka 11.07.2013 15:54
świetnie się prezentuje
agus198900 11.07.2013 14:25
koniecznie muszę wypróbować.est bardzo łatwa i szybka do zrobienia.i pewnie też szybko zniknie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat