Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 6-8 plasterków
ser żółty 6 plasterków
szalotka 1 sztuka
szczypiorek usiekany
musztarda ostra 1 łyżka
sól
pieprz
majonez
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Jajka, szynkę, ser oraz szalotkę pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki.
Dodać posiekany szczypiorek i musztardę, doprawić solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać z majonezem w proporcji: jak kto lubi.
Przygotowaną pastą smarować pieczywo.
Ja dodatkowo użyłam jeszcze plastrów pomidora i kiełków rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 11.07.2013 18:59
smaczna pasta,robię podobnie
Kuchenka 11.07.2013 15:54
świetnie się prezentuje
agus198900 11.07.2013 14:25
koniecznie muszę wypróbować.est bardzo łatwa i szybka do zrobienia.i pewnie też szybko zniknie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak