Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
majonez 1 czubata łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 czubata łyżeczka
pomidory suszone z czosnkiem 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Ugotowane jajka ostudzić i obrać ze skorupek.
Krok 1 - Pasta jajeczna foto
2
Cebulę pokroić kostkę, lekko zrumienić na oleju, ostudzić.
Krok 2 - Pasta jajeczna foto
3
Jajka przełożyć do miski blendera. Dodać do nich usmażoną cebulę.
Krok 3 - Pasta jajeczna foto
4
Dodać też do nich trochę soli, świeżo zmielonego czarnego pieprzu, suszone pomidory, majonez i musztardę.
Krok 4 - Pasta jajeczna foto
5
Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Pasta doskonale nadaje się do smarowania pieczywa.
Krok 5 - Pasta jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.03.2014 10:40
Zjadłabym kanapeczkę z taką pastą.
Iwusia 08.03.2013 22:28
smaczna ta pasta, lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak