Pasta jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • ser żółty

    10 dag
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • musztarda

    1 łużeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek trzemy na tarce o małych oczkach. Oczywiście możemy je np rozgnieść widelcem, ja jednak lubię konsystencję tej pasty właśnie po starciu na tarce :) Szczypiorek siekamy. Ser ścieramy na tarce. Do startych jajek dodajemy szczypiorek, ser żółty, a także majonez, masło i musztardę. Mieszamy wszystko razem, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Zjadamy ze świeżym chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 19.09.2013 07:20
lubię takie śniadanie
IKrakowianka 23.11.2011 16:02
idealna do pieczywa
ziutula 21.11.2011 19:46
ja takie pasty to zjadam chetnie....
Ewa6274879 16.11.2011 20:53
Smaczne śniadanko gwarantowane!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat