Pasta jajeczna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    3 szt
  • ser żółty

    10 dag
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka trę na grubych oczkach na tarce,
Ser , cebulę, ogórki kroję w drobną kostkę,
Wsypuję szczypiorek,
Dodaję pieprz oraz sól,
Dodaję jogurt oraz majonez,
Całość dokładnie mieszam,
Pasta nadaje się od razu do spożycia, natomiast ja proponuję wstawić ją do lodówki na 30 minut. Smaki "przegryzą się"

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat