Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta grzybowa do pieczywa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne ok20 szt
jajka ugotowane na twardo 4 szt
cebula 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 1 łyżka
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta grzybowa do pieczywa

Grzyby obieramy, kroimy i płuczemy. Obgotowujemy w osolonej wodzie, przelewamy przez durszlak i osączamy. Wrzucamy je razem z grubo pokrojoną cebulą na rozgrzane masło i dusimy ok 10 min.
Zdejmujemy z patelni zostawiając na niej jakikolwiek płyn. Studzimy.
Jajka kroimy na ćwiartki czy jakkolwiek. Wszystko wrzucamy do jednego naczynia, dodajemy bułkę tartą (czasami trzeba jej dodać więcej) i ścinamy blenderem.
Doprawiamy pastę do smaku i smarujemy nią kromki pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 15.11.2017 13:42
dziękuję:)
jejkuchnia 10.10.2017 16:36
Oooo, fajna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak