Pasta fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pasta

    2 łyżka sezamowa
  • fasola czerwona z puszki

    1 sztuka
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • sok z limetki

  • olej sezamowy

    2 łyżka
  • woda letnia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy letnią wodę.

Do pojemnika blendera wkładamy obrany i pokrojony na drobniejsze kawałki czosnek oraz tahini. Wlewamy olej sezamowy i ucieramy na gładką masę.

Dodajemy odsączoną fasolę i 50 ml zimnej wody. Miksujemy dokładnie. W razie potrzeby dodajemy trochę więcej wody. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 12.08.2015 23:57
to mus być smaczne
halinah 21.05.2014 08:30
takiej pasty jeszcze nie jadłam
brioszka 21.05.2014 08:21
połączenie fasoli i sezamu musi być genialne :)
Ania84 20.05.2014 22:42
takiej jeszcze nie jadłam :)
Noruas 20.05.2014 21:52
Uwielbiam takie strączkowe pasty, chociaż niestety nie można ich jeść bez końca. A szkoda!
IKrakowianka 20.05.2014 21:48
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat