Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta fasolowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta 2 łyżka sezamowa
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
sok z limetki
olej sezamowy 2 łyżka
woda letnia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta fasolowa

Fasolę odsączamy z zalewy, przepłukujemy letnią wodę.

Do pojemnika blendera wkładamy obrany i pokrojony na drobniejsze kawałki czosnek oraz tahini. Wlewamy olej sezamowy i ucieramy na gładką masę.

Dodajemy odsączoną fasolę i 50 ml zimnej wody. Miksujemy dokładnie. W razie potrzeby dodajemy trochę więcej wody. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 12.08.2015 23:57
to mus być smaczne
halinah 21.05.2014 08:30
takiej pasty jeszcze nie jadłam
brioszka 21.05.2014 08:21
połączenie fasoli i sezamu musi być genialne :)
Ania84 20.05.2014 22:42
takiej jeszcze nie jadłam :)
Noruas 20.05.2014 21:52
Uwielbiam takie strączkowe pasty, chociaż niestety nie można ich jeść bez końca. A szkoda!
IKrakowianka 20.05.2014 21:48
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak